HTML

Ittkavodka, ittkasör, ittkabor...

Tihamér, Béla, Gerzson kalandjai, amit átéltek, vagy kreáltak maguknak.

Friss topikok

  • Ittkavodka: Nemá, most mindenki rá fog keresni az Illés Gáborokra az iWIW-en! :) (2009.05.12. 12:49) turné

Linkblog

Archívum

turné

2009.05.11. 13:24 Ittkavodka

                Béla- aki valójában Gábor, csak valahogy Béla lett belőle- zenész (trombitás), és mint ilyen hivatásának érzi (a zene mellett) az alkoholizmust.

                Évente kétszer-háromszor külföldi turnékra mennek, mindenféle városi haknik alkalmából meghívják őket, és cserébe az utazás-szállás-kaja számlákért, és persze kalandért, amit az idegen ország jelent, a zenekar jóformán ingyen lép fel.

                Legutóbb Spanyolországba kaptak meghívást, úgyhogy Béla leporolta összes spanyoltudását, és otthon a tükör előtt néhányszor elismételte szépen artikulálva, hogy „Ír de kopász szervesza!”, ami kb. annyit tesz, hogy „Inni menni sör!”. Így, hogy meg volt oldva, mivel boldogul, ha célba értek, már csak az útra kellett valami. Két üveg Jéger, és egy üveg pálinka volt az a három jó barát, ami biztosította, hogy nem fog unatkozni az úton. Ezt megelőző utak tapasztalatából tanulva megfogadta, hogy csak óvatosan iszik a buszon, mert ciki 40 embert felkelteni az ordítva-rókázással. Az ígéret szerint hazai földön egyáltalán nem iszik, és utána is csak mértékkel. Ebből az lett, hogy Győrig elfogyott két Ászok („kéccsör nem sör”), amikor töményre váltott, mer' a köcsögök húzták a szájukat, ha megállította a buszt WC-szünet miatt félóránként. Mire az olasz határra értek, már elfogyott az egyik üveg Jéger, a francia határ már rég nem volt meg, de az tuti, hogy egy Marseille-közeli pihenőnél hányt egyet.

                A turné a szülinapjára esett, és hosszas gondolkodás után rájött, hogy egy szülinapot kétszer is meg lehet ünnepelni, h az ember már éjfélkor erre iszik, négyig bulizik, aztán másnap délután kezdve még egy berúgás belefér ugyanezzel az ürüggyel. Ott került egy kis hiba a számításba, hogy 11kor fellépés volt, amire kapkodva, mosdatlanul, borotválatlanul Jégerízűt böfögve érkezett. Ráadásul volt vagy 40 fok árnyékban, a bazivastag huszárruha alatt úgy elkezdett izzadni, mint egy kurva a templomban, amihez jött még a másnapos hidegrázás, szegénynek csak forgott a szeme felvonulás közben, hogy hol tudna utat törni magának az út két oldalán álló tömeg közt, ha rókára kerülne a sor. Ez nem következett be, pedig izgalmas lett volna: a spanyol TV élőben adta a bulit.

                A hazaútra vett még egy üveg töményt, és két jó minőségű zacskót maga mellé készítve ült fel a buszra.

 

3 komment

Címkék: sör pálinka béla hakni róka jéger filmszakadás

A bejegyzés trackback címe:

https://ittkavodka.blog.hu/api/trackback/id/tr391114949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JankaPolak 2009.05.12. 11:13:28

Éljen, éljen! Külön öröm lenne, ha mostantól mindig 13 óránként jönne egy új poszt. Hajrá, hajrá, ezt látva majd én is összekapom magam! :)

Puszi,
J.

Bullard 2009.05.12. 12:37:48

Béla: Hogy ne keverjük a társaságban fellelhető másik Gáborral, egy híres, már-már legendás magyar labdarúgó nevét ragasztottuk becenévként a történetben szereplő Gáborra. A vezetéknév szerencsére adott volt. :) A Hungária körútról származó énektanárnőnk el is hitte gimiben, hogy Gábor rokona az említett sportolónak.

Ittkavodka · http://ittkavodka.blog.hu/ 2009.05.12. 12:49:27

Nemá, most mindenki rá fog keresni az Illés Gáborokra az iWIW-en! :)
süti beállítások módosítása